Νέες Συνήθειες: Δημιουργία νέων συνηθειών για το 2022

Οι ειδικοί λένε ότι σε καιρούς μεγάλων αλλαγών δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία για εδραίωση σε νέες συνήθειες.

Αλλαγές στις συνήθειες σε επαγγελματικό επίπεδο

Σε περίπτωση που μπορεί να ανησυχείτε μήπως η ομάδα σας ή το πελατολόγιό σας έχει κουραστεί από τις πολλές αλλαγές, μπορείτε να ηρεμήσετε γνωρίζοντας ότι επιστημονικές έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης δείχνουν ότι όταν η ζωή και οι δομές γύρω από τη ζωή μας αλλάζουν, δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για να σχηματιστούν νέες συνήθειες, για να αλλάξετε τον τρόπο που είναι οργανωμένο το κομμωτήριο ή το ινστιτούτο σας.

Διαβάστε επίσης:  Διαχείριση Αλλαγής: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε μια αλλαγή.

Οι συνήθειες βασίζονται τόσο πολύ στις διαδικασίες της ζωής μας, ώστε όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο πλαίσιο και τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες και να δημιουργήσουμε ταυτόχρονα πολλές νέες διαδικασίες οργάνωσης.

 

Οι ηγέτες εμπνέουν τους υπόλοιπους να υιοθετούν νέες συνήθειες

Οι ηγέτες δεν πρέπει να επικεντρώνονται στην αλλαγή των παλαιών συνηθειών των εργαζομένων, αλλά μάλλον στο να τους βοηθούν να σχηματίσουν νέες συνήθειες. Είναι πολύ δύσκολο για τον εγκέφαλο να σπάσει τις παλιές συνήθειες, αλλά είναι εύκολο για τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενισχύσετε την ηγετική σας συμπεριφορά

Επικεντρωθείτε στη δημιουργία εμπειριών όπου τα μέλη της ομάδας σας θα μπορέσουν να  έχουν μια ισχυρή στιγμή διορατικότητας σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας μιας καινούργιας συνήθειας. Αυτό μπορεί να διευκολυνθεί μέσα από μια εκπαίδευση ή πιο ανεπίσημα μέσω ερωτήσεων, συνομιλιών ή ομαδικών συζητήσεων.

 

Κοινωνικότητα και νέες συνήθειες

Όταν αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα περιβάλλον κοινωνικότητας – όπου υπάρχει ισχυρή, θετική κοινωνική επιρροή – τα μέλη της ομάδας είναι πιο πιθανό να αποθηκεύσουν αυτή την διορατικότητα-ιδέα σε ένα πιο ισχυρό δίκτυο μνήμης για πρόσβαση αργότερα.

Επιπλέον, όταν κάποιος είχε ο ίδιος σκεφτεί μια ιδέα για αλλαγή, θα θεωρήσει τον εαυτό του «υπεύθυνο» και για την διεκπεραίωση της και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες για μακροπρόθεσμη διατήρηση της νέας συνήθειας. Είναι επίσης σημαντικό να εστιάσετε στην οικοδόμηση μιας συνήθειας κάθε φορά.

Δημιουργείται λοιπόν το 2022 ένα ιδανικό περιβάλλον για να δημιουργήσετε τις οργανωτικές διαδικασίες και συνήθειες που πάντα ονειρευόσασταν.


Εισάγετε νέες συνήθειες στον εργασιακό σας χώρο που θα αυξήσουν την απόδοση όλων. Ανακαλύψτε περισσότερα για την εδραίωση νέων συνηθειών κάνοντας το Ψυχομετρικό Τεστ Quintax®Επικοινωνήστε μαζί μας στην ιστοσελίδα www.jenniekamaradou.com ή κλείστε μια δωρεάν συμβουλευτική με την Jennie Kamaradou.