Ψυχομετρικά Τεστ για Ανάπτυξη Εργασιακής Απόδοσης

Παρόλο που ως άνθρωποι μοιραζόμαστε πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς έχουμε ένα σύνολο ξεχωριστών και προσωπικών χαρακτηριστικών και προτιμήσεων τα οποία οδηγούν την συμπεριφορά μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας, ορίζουν το πως αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα γύρω μας και το πως αντιδρούμε σε αυτά. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον η επαγγελματική μας προσωπικότητα αντανακλά στο εργασιακό μας στυλ και συμπεριφορά. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται και επεξηγούνται μέσα στα ψυχομετρικά τεστ.

Η διαχείριση της επαγγελματικής μας προσωπικότητας μπορεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό να επηρεάσει την απόδοσή μας στην εργασία. Θεωρητικά δεν υπάρχει ιδανική επαγγελματική προσωπικότητα. Όλοι μας είμαστε ένα σύνολο χαρακτηριστικών. Δεν μπορούμε να είμαστε και δομημένοι και ευπροσάρμοστοι ούτε μπορούμε να είμαστε εσωστρεφείς και εξωστρεφείς. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μέχρι ενός σημείου μας ωφελούν και είναι οι δυνάμεις μας, άλλα από ένα σημείο και μετά μπορεί να μας δημιουργούν πρόβλημα στην εργασία. Μέσα από τα ψυχομετρικά τεστ, μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε αυτό μας συμβαίνει και δημιουργήσουμε τεχνικές αντιμετώπισης και καθοδήγησης της συμπεριφοράς μας, τότε μπορούμε να δούμε τεράστια διαφορά στην απόδοσή μας στην εργασία μας άλλα και στην προσωπική μας ζωή.

Τα ψυχομετρικά τεστ είναι επιστημονικά εργαλεία έγκυρα και αξιόπιστα, εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς, που μετράνε επαγγελματική προσωπικότητα και προφίλ, τρόπος εκμάθησης, διαχείριση χρόνου, συναισθηματική νοημοσύνη, τρόπους παρακίνησης, ρόλους στην ομάδα και ηγετικό στυλ.

Γιατί να κάνει κάποιος ψυχομετρικά τεστ για ανάπτυξη εργασιακής απόδοσης;

  1. Καλύτερη αντίληψη αναγκών, προτιμήσεων και συμπεριφοράς στην εργασία και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
  2. Ανάλυση των ρόλων στην ομάδα και ανάγκες ανάπτυξης.
  3. Διάγνωση ηγετικού στυλ και πλάνο δράσης για την εξέλιξη της αποτελεσματικότητάς του.

Τα ψυχομετρικά τεστ για ανάπτυξη εργασιακής απόδοσης εάν χρησιμοποιηθούν από πιστοποιημένους χρήστες μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία που θα οδηγήσουν ηγέτες και ομάδες σε αύξηση της παραγωγικότητας και της ομαδικότητας.


Πώς θα σας βοηθήσουμε

Προσφέρουμε ψυχομετρική διάγνωση, ψυχομετρικά τεστ και ανάλυση συνδυασμένη με εκπαίδευση στην επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εργασία και δημιουργούμε ένα προσωποποιημένο πλάνο συνεδριών βασισμένες στην εργασιακή ψυχολογία και την νευροεπιστήμη.

Αν πιστεύετε ότι το παρόν άρθρο σας βοήθησε, κλείστε μία συνεδρία εδώ με την εργασιακή μας ψυχολόγο για να δείτε όλα εκείνα που μπορεί να σας φαίνονται μικροπράγματα, αλλά μπορεί να σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία!

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες, περαιτέρω πληροφορίες ή ό,τι άλλο χρειάζεστε και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο Facebook,  Instagram & Linked In. Κλείστε μαζί μας ένα δωρεάν ραντεβού πατώντας εδώ.