Είναι η ομάδα σας έτοιμη για την επόμενη κρίση στην αγορά;

Η αγορά παγκοσμίως εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει μια συνεχόμενη οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική αναταραχή. Οι ηγέτες των εταιρειών δεν έχουν επιλογή παρά να προσπαθήσουν να δράσουν αποτελεσματικά μέσα σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον.

Πρόκληση

Για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας στην αγορά, οι επιχειρήσεις πρέπει να σκεφτούν καινοτομικά, να δημιουργήσουν στρατηγικές ανάπτυξης, ένα ισχυρό όραμα και διαδικασίες μακροχρόνιας κερδοφορίας. Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές και ο συνεχής εταιρικός μετασχηματισμός απαραίτητος σε κάθε δραστηριότητα στην αγορά. Η χρήση της τεχνολογίας, των διαδικασιών και της γνώσης όμως συχνά δεν επαρκούν για να είναι αυτοί οι μετασχηματισμοί πετυχημένοι. Η εμπειρία έχει αποδείξει πια ότι υπάρχουν σύνθετοι μηχανισμοί οι οποίοι επηρεάζουν ισχυρά την επιτυχία ή όχι ενός μετασχηματισμού και οι οποίοι είναι βαθιά ριζωμένοι στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ειδικά στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Δράσεις

Κάποιες, λοιπόν, δράσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μεγαλύτερη «αντοχή και ανθεκτικότητα» μιας επιχείρησης απέναντι στην επόμενη πρόκληση μέσα στην αγορά είναι οι εξής:

  1. Δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων.

    Η διαφάνεια και η ξεκάθαρες διαδικασίεςοδηγούν σε εμπιστοσύνη και ψυχολογική ασφάλεια. Η συχνή δημοσιοποίηση οικονομικών και μη-οικονομικών δεικτών και αναλύσεων σε σχέση με την πορεία της εταιρείας κατά την διάρκεια ενός μετασχηματισμού ή αλλαγής οδηγούν σε αύξηση του αισθήματος ψυχολογικής ασφάλειας μεταξύ των ανθρώπων. Το αίσθημα ασφάλειας οδηγεί σε αυξημένη εργασιακή ικανοποίηση που με την σειρά της οδηγεί σε υψηλά επίπεδα παρακίνησης και παραγωγικότητας.

  1. Συνεχή επένδυση και εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.

    Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να είμαστε ευπροσάρμοστοι και ευέλικτοι. Χάρη στην τεχνολογία εκατομμύρια άνθρωποι μπόρεσαν να εργαστούν από το σπίτι τους στην κρίση του Covid-19. Οι επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας θα ευνοήσουν την ανάγκη για ευελιξία στο μέλλον σε όλο το εύρος μέσα στην αγορά.

  1. Ανθρωποκεντρική στρατηγική.

    Οι άνθρωποι είναι σημαντικό να είναι το κέντρο της εταιρικής στρατηγικής, με έμφαση την διαφορετικότητα, την αποδοχή, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την διαχείριση και ανάπτυξη ταλέντου. Η ευελιξία και η καινοτομία επιτρέπουν σε μια εταιρεία να προσαρμοστούν σε κάθε αλλαγή που παρατηρείται στην αγορά, επομένως είναι απαραίτητη η ανάπτυξη αυτής της κουλτούρας και δεξιοτήτων από τους ηγέτες προς τις ομάδες.

Πώς θα σας βοηθήσουμε

Προσφέρουμε ψυχομετρική διάγνωση και ανάλυση συνδυασμένη με εκπαίδευση στην επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εργασία και δημιουργούμε ένα προσωποποιημένο πλάνο συνεδριών βασισμένες στην εργασιακή ψυχολογία και την νευροεπιστήμη.

Αν πιστεύετε ότι το παρόν άρθρο σας βοήθησε, κλείστε μία συνεδρία εδώ με την εργασιακή μας ψυχολόγο για να δείτε όλα εκείνα που μπορεί να σας φαίνονται μικροπράγματα, αλλά μπορεί να σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία!

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες, περαιτέρω πληροφορίες ή ό,τι άλλο χρειάζεστε και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο Facebook,  Instagram & Linked In. Κλείστε μαζί μας ένα δωρεάν ραντεβού πατώντας εδώ.