Προαγωγή: Επιτέλους δίκη σας !

Σκέφτεστε πόσο θα θέλατε να πάρετε εκείνη την προαγωγή που συζητάτε εδώ και καιρό, αλλά αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε επιτέλους ; Τι είναι αυτό που κάνει τους υπόλοιπους συναδέλφους σας πιο κατάλληλους ; Πως θα μπείτε κι εσείς στο παιχνίδι και θα διεκδικήσετε επάξια τη θέση σας στη σκακιέρα ;

Ας σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το παρόν άρθρο αφορά τόσο σε περιβάλλον εργασίας με φυσική παρουσία, remote ή και hybrid !

Γνώσεις

Ξεκινήστε από τα απλά ! Σιγουρευτείτε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να διεκδικήσετε τη θέση και την προαγωγή που επιθυμείτε ! Μη διστάσετε να επενδύσετε στην κατάρτισή και στην αυτοβελτίωσή σας και φυσικά να διεκδικήσετε τη συνεχή σας επιμόρφωση μέσα στην εργασία σας και τη συμμετοχή σας σε workshops και σεμινάρια !

Είναι ευρέως γνωστό ότι σήμερα μέσα στα perks σε μια δουλειά είναι και η συνεχής κατάρτιση για να παραμένετε πάντα ενημερωμένοι και ένα βήμα μπροστά. Κάντε τη σωστή επιλογή, λοιπόν, για να καταφέρετε να κρατήσετε και τη θέση που θα αποκτήσετε με την προαγωγή σας.

Αποφασιστικότητα

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι να το πάρετε απόφαση πως θέλετε αυτήν την προαγωγή. Τι θα κερδίσετε με αυτό ; Δείξτε με κάθε τρόπο πως επιθυμείτε αυτή τη θέση. Μέσω της συμμετοχής σας σε ομαδικές ενέργειες, κάποιο project ή κοινή συζήτηση !

Όποιο και αν είναι το κίνητρό σας για αυτή τη θέση, οικονομικό, κύρους ή άλλο, δηλώστε το στον υπεύθυνο προς επιλογή της θέσης. Θα δείξει πως είστε ικανός ή ικανή να αναλάβετε και τις δυσκολίες που έρχονται μαζί με αυτήν.

Αξιολόγηση

Τέλος, αξιολογήσετε πρώτα εσείς αν είστε σε θέση να πάρετε αυτήν προαγωγή! Σημειώστε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας. Δείτε αν πληροίτε τα απαιτούμενα της θέσης.

Αν έχετε τα τυπικά χαρακτηριστικά, αλλά δε γνωρίζετε αν είστε σε θέση να σηκώσετε το βάρος αυτής της προαγωγής, σας προτείνουμε να κάνετε ένα ψυχομετρικό τεστ επαγγελματικής προσωπικότητας. Θα σας βοηθήσει να βρείτε τα επόμενα βήματά σας και να κατανοήσετε την επαγγελματική σας συμπεριφορά και τον τρόπο δράσης σας μέσα στην εργασία.

Συμπέρασμα

Τίποτα δεν είναι ανέφικτο σε αυτήν τη ζωή ! Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να οργανωθείτε και να σκεφτείτε τα επόμενα βήματά σας για να φτάσετε στην προαγωγή που επιθυμείτε. Ζητήστε βοήθεια από την εργασιακή μας ψυχολόγο για να προχωρήσετε σωστά.

 

 

Αν πιστεύετε ότι το παρόν άρθρο σας βοήθησε, κλείστε μία συνεδρία εδώ με την εργασιακή μας ψυχολόγο για να δείτε όλα εκείνα που μπορεί να σας φαίνονται μικροπράγματα, αλλά μπορεί να σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία!

Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες, περαιτέρω πληροφορίες ή ό,τι άλλο χρειάζεστε και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, Instagram και LinkedIn .