Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη στην Εργασία

different colored miniature figures of people, the concept of di

Οι ποικιλόμορφες ομάδες βασισμένες στην διαφορετικότητα είναι αποδεδειγμένα πιο «έξυπνες» όμως η συμπερίληψη των μελών της ομάδας είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς για την αποδοτικότητα της διαφορετικότητας στην ομάδα, αλλά και για την δυσκολία επίτευξης συμπερίληψης και ψυχολογικής ασφάλειας στα μεμονωμένα μέλη της. Τεχνικές και πλάνο δράσης για την δημιουργία εταιρικής κουλτούρας DEI (Diversity, Equity and Inclusion).

Τι είναι;

Συμπερίληψη στην Εργασία

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη στην εργασία αποτελούν κρίσιμες πτυχές για τη δημιουργία ενός υγιούς και παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος. Η διαφορετικότητα αναφέρεται στην αναγνώριση και την αποδοχή των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων, όπως η εθνικότητα, το φύλο, η ηλικία, η θρησκεία, η αναπηρία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Η συμπερίληψη, από την άλλη πλευρά, αφορά τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και υποστηριζόμενοι, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους.

Diversity Equity
Τι προσφέρουν

Οφέλη της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης στην Εργασία

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη δεν είναι απλά ηθικά σωστές, αλλά και στρατηγικά ωφέλιμες για τους οργανισμούς. Δημιουργούν ένα πλούσιο εργασιακό περιβάλλον, που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ικανοποίηση και την δέσμευση των εργαζομένων. 

Καινοτομία και Δημιουργικότητα
Η ποικιλία στις απόψεις και τις εμπειρίες προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, οδηγώντας σε πιο πρωτοποριακές λύσεις και προϊόντα.
1
Καλύτερη Λήψη Αποφάσεων
Οι ομάδες που περιλαμβάνουν διαφορετικές προοπτικές έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν καλύτερες και πιο ενημερωμένες αποφάσεις.
2
Αυξημένη Εμπιστοσύνη και Δέσμευση
Ένα περιβάλλον που προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη αυξάνει την αίσθηση του ανήκειν και την δέσμευση των εργαζομένων στον οργανισμό.
3
Βελτιωμένη Εταιρική Φήμη
Οι οργανισμοί που προωθούν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη ενισχύουν την εταιρική τους φήμη και ελκύουν ταλέντα από ένα ευρύτερο φάσμα υποψηφίων.
4
Ξεκινήστε τώρα

Tι θα μάθετε στην εκπαίδευση
«Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης»

Οι βασικές αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε σχέση με την κατάσταση απειλής και την αντίσταση στην διαφορετικότητα.
Ασυνείδητες προκαταλήψεις. Τι είναι και γιατί μας εμποδίζουν από το να αποδεχθούμε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς.
Οι έννοιες, το επιχειρηματικό όφελος και το λεξιλόγιο Diversity, Equity and Inclusion.
Δημιουργία Safe Spaces και ανάπτυξη κουλτούρας Ψυχολογικής Ασφάλειας.

Meet Jennie Kamaradou

Η Τζέννυ Καμαράδου συμπληρωματικά με τις σπουδές της στην διοίκηση επιχειρήσεων, την εργασιακή ψυχολογία και της στρατηγική ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων έχει λάβει πιστοποίηση ως DEI (Diversity, Equity and Inclusion) Strategist από το επώνυμο Northwestern University της Αμερικής. Με 15 χρόνια εμπειρία στην επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, εκπαιδεύει και στηρίζει ομάδες και εταιρείες στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια κουλτούρα συμπερίληψης και ψυχολογικής ασφάλειας.

Τα λάθη που κάνουμε σχετικά με την ένταξη.

Τα λάθη που κάνουμε σχετικά με την ένταξη.

Τα λάθη που κάνουμε σχετικά με την ένταξη και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε. Τι κάνουμε ακόμα λάθος σχετικά με…
Οι ομάδες που βασίζονται στην διαφορετικότητα είναι πιο έξυπνες

Οι ομάδες που βασίζονται στην διαφορετικότητα είναι πιο έξυπνες

Οι ομάδες που αποτελούνται απο «Διαφορετικούς Ανθρώπους» είναι πιο έξυπνες Τι είναι αυτό που κάνει τις ομάδες που βασίζονται στην…